ISO 22000
ISO 22000 - стандарт міжнародної серії, який містить набір правил і вимог для впровадження результативних систем управління безпекою продуктів харчування, що охоплює всі харчові і супутні виробництва. Законодавчо це добровільна сертифікація.
Стандарт виступає об'єднувачем вимог ISO 9001 та HACCP, метою якого є узгодження на світовому рівні управління безпеки продуктів харчування. Застосовується компаніями для пошуку більш сфокусованих і узгоджених систем менеджменту безпеки харчових продуктів, ніж необхідно законодавством.
Переваги
Пройшовши сертифікацію за стандартом ISO 22000, ви отримаєте наступні переваги:
- підвищення якості продукції;
- можливість виходу на нові ринки, в т. ч. подальшої сертифікації продукції в країнах Європейського союзу;
- підвищення рівня інвестиційної привабливості; зменшення частки браку, за рахунок чого буде істотна економія;
- поліпшення іміджу компанії завдяки якості вироблених продуктів;
- збільшення довіри клієнтів і партнерів.
Основні етапи
Для проходження процесу сертифікації необхідно провести такі етапи:
- оформлення заявки та підготовка системи якості для сертифікації;
- визначення та спостереження за критичними точками менеджменту;
- розробка та впровадження документації ISO 22000;
- проходження сертифікаційного аудиту;
- реєстрація та видача сертифіката;
- періодична діагностика впровадженої системи.
Всього кілька кроків і ваша організація вийде на абсолютно новий рівень завдяки підтримці міжнародних стандартів безпеки харчової продукції!
Збережіть дорогоцінний час-довірте всі клопоти з оформлення професіоналам!